Toygar, Okul Cd. No:176/A, 10020 Karesi/Balıkesir info@gencliftasansor.com.tr

İletişim Bilgileri

  • Toygar, Okul Cd. No:176/A, 10020 Karesi/Balıkesir
  • info@gencliftasansor.com.tr
  • (0266) 227 43 53

Sosyal Medya

Sıkça Sorulan Sorular

Asansör Montajı Nasıl Yapılır?

Asansör Montajı

Çağımızda gelişen inşaat teknolojisi ile artık yüksek katlı binalar şehirlerde yerini aldı. Buna paralel olarak da asansörler, binalar için mecburi ihtiyaç haline geldi. Yeni asansör tesisi konusunda Genç Lift Asansör olarak müşterilerimize sorunsuz, güvenli ve konforlu asansör hizmeti sunmaktayız. Genç Lift Asansör montaj hizmetleri hususunda sektöründe söz sahibi bir kuruluştur. Referanslarıyla sabitleşmiş olan güvenilirliğini, satış sonrası hizmetleri ve garanti şartlarıyla da pekiştirmiştir. Montaj ekibini alanında uzman mühendis ve teknikerlerden oluşmaktadır. Servis ekibimiz montaj ile ilgili çalışmalarını müşterilerinin isteklerine göre en uygun şekilde projelendirip, montaj sürecini projeye uygun olarak tamamlar ve asansör teslimini yapması için asansörü son kontrol ekibimize teslim eder. Son kontrol ekibimiz asansörün projeye uygunluğunu kontrol edip, asansörü eksiksiz bir şekilde müşterimize teslimatını gerçekleştirmektedir. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz yüzlerce projede her zaman için ilk hedefimiz koşulsuz müşteri memnuniyeti olmuştur.

Asansör Periyodik Bakım

Asansör Periyodik Bakım

Bir asansör ne kadar iyi olursa olsun, düzenli olarak bakım yapılmadığı sürece güvenli, verimli ve sürekli bir işleyişe sahip olamaz. Asansör bakımı; çalışan mekanik, elektrik ve elektronik aksamların sağlıklı çalışmasını sağlamasının yanı sıra konusunda yetkin ve gerekli yasal yetki belgelerine sahip firmalar tarafından yapılması gereken yasal bir zorunluluktur. Asansörlerin düzenli bakımlarının yapılmasının faydaları kısaca şöyle özetlenebilir;

  • Asansörlerin devamlı ve güvenli bir şekilde çalışması sağlanmış olur.
  • Arıza yapma oranını düşürür.
  • Tabii kullanımdan dolayı arızalanabilecek malzemelerin önceden tespit edilmesini sağlayarak kaza oluşma durumunun önlenmesi sağlanmış olur.
  • Asansör makinesi, kumanda panosu v.b. pahalı asansör komponentlerinin düzenli kontrolü sayesinde bu malzemelerin kullanım ömrü uzar ve oluşabilecek yüksek maliyetli arızaların önlenmesi sağlanmış olur.
  • Kullanma ömrünün uzamasını sağlar.
  • Daha konforlu ve verimli çalışma sağlanmış olur.
  • İlgili bina yöneticisi, asansörle ilgili tüm yasal sorumluluğu, bakım yapan asansör firmasına vermiş olur. 

Asansör Revizyon

Asansör Revizyon

Asansör revizyonu kelime anlamı itibariyle mevcut bir asansörün iyileştirilmesi için yapılan işlemin genel adıdır. Binalarda kullanılan asansörlerde birçok sebepten dolayı revizyon ihtiyacı doğabilir. Bu, mevcut asansörün ömrünü tamamlamış aksamının değişerek yenilenmesi olacağı gibi, yasal etiket denetimleri sonucunda da asansör revizyonu işlemi ihtiyacı doğabilir. Aktif olarak çalışan bir asansörün, en son asansör yönetmeliğinde belirtilen güvenlik ve konfor seviyesine getirebilmek ve asansörünüzün güvenli olduğunu tescil eden yeşil etikete sahip olmasını sağlamak için bir dizi revizyon işleminden geçmesi gerekir. Bu nedenle, kullanılan tüm aksamların kalitesini korumak ve binaların değerini kaybetmesini önlemek için tesisin yenilenmesi gereklidir. Asansör revizyonu sayesinde; güvenlik standartlarının arttırılmasıyla daha güvenli bir kullanım sağlanmış olur, yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi sayesinde daha estetik bir görünümün oluşturulması sağlanır. Asansörün daha konforlu çalışmasını sağlanır, yüksek oranda enerji tasarrufu elde edilir.

Asansör Bakım Çeşitleri

Binaların önemli unsurlarından biri olan asansörler, düzenli bakım gerektiren karmaşık sistemlerdir. Farklı bakım çeşitleri, asansörlerin uzun ömürlü olmasını ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu yazımızda, asansör bakımının çeşitlerini ve her birinin önemini inceleyeceğiz.

Önleyici Bakım


Önleyici bakım, asansörlerin düzenli olarak planlanmış periyodik kontrollerini içerir. Bu bakım türü, olası arızaların önceden tespit edilmesini ve önlenmesini amaçlar. Profesyonel bakım ekipleri, asansörlerdeki bileşenlerin durumunu inceleyerek aşınma, gevşek parçalar veya potansiyel arıza belirtilerini tespit eder. Önleyici bakım, asansörlerin daha güvenli ve daha az arıza çıkaran bir şekilde çalışmasını sağlar.

Periyodik Bakım


Periyodik bakım, belirli zaman aralıklarında yapılan düzenli bakım ve kontrol işlemlerini kapsar. Genellikle yıllık veya altı aylık periyotlarla gerçekleştirilen bu bakım çeşidi, asansörlerin uzun ömürlü olmasını ve performanslarının düzenli olarak kontrol edilmesini sağlar. Elektriksel, mekanik ve güvenlik testleri gibi detaylı kontroller bu bakım kategorisi altında yapılır.

Acil Bakım


Acil bakım, beklenmedik arızalar veya acil durumlar için hızlı müdahale gerektiren durumlarda yapılır. Asansörlerde ani bir arıza veya güvenlik riski ortaya çıktığında, acil bakım ekipleri hızlıca sorunu çözmek için harekete geçerler. Bu, kullanıcıların güvenliğini sağlamak ve asansörlerin en kısa sürede tekrar işler hale gelmesini sağlamak için önemlidir.

Asansör Bakımının Önemi


Her bakım türü, asansörlerin güvenliği ve verimliliği açısından büyük önem taşır. Önleyici bakım, olası sorunların önüne geçerken, periyodik bakım asansörlerin düzenli olarak kontrol edilmesini sağlar. Acil bakım ise beklenmedik durumlarda hızlı müdahale imkanı sağlar.

Asansörler, düzenli bakım ve kontrollerle uzun ömürlü olabilirler. Bu nedenle, bakım çeşitlerinin önemi ve düzenli bakımın asansörlerin sağlıklı çalışmasında oynadığı rol unutulmamalıdır.

Asasnsörün Tarihçesi

Günümüzde dikey ya da taşıma aracı olarak kullanılan ve insanlığın hizmetine sunulan asansörün ilk olarak Avrupa'dan bütün dünyaya yayıldığını günümüze kadar gelen elimizdeki belgelerden öğreniyoruz.

Çok eski çağlardan orta çağa kadar yani 13. yüzyılın başlarına kadar kaldırma araçlarında insan ya da hayvan gücü kullanılmaktaydı. Eski Roma İmparotorluğu saraylarında katlar arasında inip çıkan dolapların bulunduğu bilgisi, tarihi belgeler aracılığıyla günümüze kadar gelmiştir. Romalı Mimar Vitarus'un M.S.26 yılında yazmış olduğu eserde, Roma'da M.Ö. 236 yıl önce yük taşıması için kullanılan bir takım araçlardan söz etmiştir. Bu dolapların ilkel birer asansör olduğuna o zamanki bilim adamları karar vermişlerdir.

Orta çağ dönemlerinde buna benzer dolapların (asansör) manastırların duvarlarında dışarıdan faaliyet gösteren asansörlerin olduğu bilinmektedir. Bu tür asansörlerin daha çok savunma ve korunma amaçla yapıldığı, düşmanların gece baskınları yaparak içeriye girmesinin önlenmesinin sağlanmaya çalışıldığı düşünülmektedir.

17. Yüz yılın başlarında Velayer adındaki bir Fransız mimar, bu ilkel aleti biraz daha geliştirerek karşı aşırlık ile daha dengeli çalışmasını sağladı. Bu alet elle çevrilerek hareket ettiriliyordu ve bunun adına ise uçan sandalye adını vermişti.15 yıl sonra Amerikalı mimar Henry Waterman daha büyük bir dolap yaptı ve iki katlı bir binada kullandı. Bu aleti basınçlı hava ile çalıştırarak insan gücüne ihtiyaç kalmadığını gösterdi.

1867 yılında Edoux adında Fransız mühendis, uluslararası Paris sergisi münasebetiyle yeni bir kaldırma makinesi yaptı ve adını ASANSÖR (Ascenseur) koydu. Bu makine, ziyarete gelen misafirleri en yüksek noktaya kadar çıkartıp indiriyordu.1878 yılında yine Paris sergisinde Edoux asansör ile 62.5 metreye yüksekliğe çıkarmayı başardı.1880 yılında bu kez Alman fizikçı Erner Van Siemens yeni bir buluş ortaya çıkardı. Mannheim sergisinde elektrikten faydalandı.1889 yılında Paris'te açılan bir sergide ünlü fransız Mühendis Eiffel adını ölümsüzleştirdiği bir asansör kurdu ve insanlar zahmetsiz bu kuleye çıkararak Paris'i seyrettirdi.

Çok değil tam 3 yıl sonra ülkemizdeki ilk asansör, İstanbul’da tarihin saklı olduğu bir yer olan Altın Boynuz’un büyüleyici güzelliğine bakan otelde (Pera Palas), Orient Express yolcularını ağırlamak için 1892 yılında Fransız Mimar Alxander Valley tarafından inşa edilmiştir.

Beyoğlu’nda ilk elektrik kullanan bina olmakla birlikte, Türkiye’nin en eski elektrikli asansörü de Pera Palas otelinde bulunmaktadır. (1892) Otelin en güzel köşelerinden birini oluşturan asırlık asansör, adeta Pera Palas’la bütünleşmiş, yenilerine taş çıkarırcasına günümüze kadar güzelliğini ve ihtişamını koruyarak gelmiştir. 5 kişi (400) kg bir ağırlık taşıyabilen asansörün haftada bir bakımı ve yılda birkez de muayenesi yapılmaktadır. Bir Liftboy’un idare ettiği asansörde şimdiye kadar önemli bir kazanın meydana gelmemesi yüzyıllık asansörün gurur kaynağı olmuştur.

Tam 15 yıl sonra ülkemizin ve Ege bölgemizin incisi olan İZMİR’de 1907 yılında musevi vatandaşımız olan Nesim Levi tarafından Karataş semtinde bir asansör kuruldu,Özelikle yaşlı ve sakatların kullanımı gayesi yapılan bu asansör önceleri su buharı ile çalışıyordu. Bu gün ise elektrikle çalışıyor.